Sydney

Hallo iedereen. Als eerste wil ik iedereen bedanken die mij hier door alles heen slepen, adviesen geven, en naar me luisteren. Er is veel gebeurd.

Op woensdag avond 28 december ging ik naar Trent omdat we donderdag ochtend vroeg vlogen richting Sydney! We hebben een heel leuke dag gehad met de vrienden van Trent. Ze hebben ons allemaal leuke plekken van Sydney laten zien, leuke kroegen en ook hebben we nog heerlijk gegeten bij een kennis van die vriendin. Maar later kwam Trent erachter dat hij het niet aankon om te blijven en is terug naar Brisbane gevlogen op 31 december om 6 uur s'ochtens. Hij zag waarschijnlijk in dat we geen toekomst hadden...

Genoeg over de jongen waar ik echt heel gek op was, want ik word ziek als ik eraan denk. Ik was op vakantie. Mijn 7 dagen vakantie als au pair. In Sydney. Alleen. Geen computer had ik meer want die had hij meegenomen en dus opgestaan na 2 uur slaap en op naar het internet cafe. Ik dacht terug aan Rinske die als nederlandse stage loopt bij Smart au pairs. Gelukkig was ik van harte welkom om in de botanical gardens met 5 andere nederlandse meiden nieuw jaar te vieren. Het was natuurlijk overvol in Sydney. Op ons terrein konden 20.000 man. Rinske had ik voor het eerst ontmoed in de mega rij om op dit terein te komen. We hadden 2.5 uur gewacht maar het was alles waard. Gelukkig had ze veel chocola bij zich.

Eigenlijk heb ik de rest van de week gefeest en op het strand gelegen. Rinske, Helen en Anouk waren goede steun afleiding of hoe je het dan ook wilt noemen.. in iedergeval was het gezellig! Helen en Anouk zijn au pairs in Sydney en het is ook super grappig om te zien en horen hoe ze daar leven als au pair. Ook heb ik de meeste dingen nog wel een beete gezien zoals Bondi beach, Manly beach, over de brug gelopen, het opera house, de rocks, harbour. Mijn appartement was geweldig! Op de 15e verdieping aan Hyde park. Op het dak een heerlijk bubbelbad, sauna en verwarmde pool met dus een geweldig uitzicht over de stad. Echt genieten!

Rinske en ik kwamen op het geniaale idee om het ticket wat niet gebruikt werd te gebruiken. Hahha dat weten jullie niet maar het is hier zo gek met binnelandse vluchten ze controleren helemaal niets. Letterlijk helemaal niets dus het was best een goed idee om zonder naam te veranderen het vliegticket te gebruiken. Ik kon namelijk wel wat afleiding gebruiken en Rinske wilde graag Brisbane zien en naar de kust. En dus na 2,5 uurtjes waren Trent en ik geland. hahah. Ze was welkom een een nachtje bij mijn gezin te verblijven en daarna zouden we dus naar de kust gaan. Om veder te feesten.

Op vrijdag kreeg ik vrij en kon ik dus een rondleiding door Brisbane geven. Het is hier alleen ondertussen echt zomer geworden en dus komen de temperaturen rond de 39 graden! Dus het was een beetje heet. We besloten om naar het strand te karren. Rinske kwam op het geniale idee om naar Dreamworld te gaan. Lekker schreeuwen. Dus nadat we super lief bij Karen de Spaanse au pair waar Camille heeft geholpen met werken konden slapen, of eigenlijk bij haar vriend, hebben we heerlijk alle achtbanen en engste dingen ooit gedaan. Dreamworld klingt lief maar het is een groot park met alleen maar achtbanen! Zelfs een paar dingen die in het guinness book of records staan.. hoogste, snelste ga zo maar door. Geloof me ik was mijn stem wel een beetje kwijt en ook best ziek aan het eind van de dag. Rinske kon nog wel een paar keer in de achtbaan maar ik had nadat we alles gehad hadden wel genoeg. Het was echt onvergetelijk.

Daarna probeerde we weer contact te maken met Karen en haar vriend. Maar dat ging niet makkelijk en omdat we van plan waren om wel wat te drinken die avond leek het ons slim om in de auto te slapen. Omdat we geen ander plan hadden voor die avond zijn we naar de film gegaan. Het klingt dramatiche en dat was het ook. We hebben: We bought a farm gezien echt super zielig en dus hebben we lekker zitten huilen. Daarna hadden we geen zin meer om uit te gaan en hebben we heerlijk in de auto geslapen. We waren de week zo goed begonnen met partyen en nu konden we niet meer. Om 7 uur werden we wakker door de hete zon. We hebben zondag heerlijk op het strand gelegen maar na 6 uur op het strand krijg je er meestal wel een beetje genoeg van en dus hebben we nog lekker in surfers paridise rondgelopen en window geshopt. Rins had nog after sun gekocht voor haar verbrande voeten. Daarna door naar de luchthaven omdat de werkweek weer begint op maandag. Het was echt een gezellig weekend en we hebben gelachen.. dat is wat ik nodig had.

Nu is het dus ook 40 graden en dus echt heel heel heet buiten. Ben net even langs Vita geweest. Altijd gezellig. Owjah ik had haar ook nog gezien in Sydney! Super toevallig dat zij er ook was op de laatste dag heb ik met haar leuk gelunched. Zij was op road trip met haar vader.

Nu ga ik nog 2 weken au pairen. En dan ga ik 2 dagen kijken hoe Blandine is. Daarna ga ik door naar Sydney. Veder met mijn leven. Op zoek naar een baan en op 4 februari komen mijn ouders aan in Sydney. Ik ben van plan om mee te reizen en ik kijk wel wat voor baantjes er zijn voor mij en waar. Dus het is een beetje go with the flow.

Veder gaat dus nu mijn avontuur echt bijna beginnen. En heb ik bijna mijn 6 maanden als au pair erop zitten. Ik moet zeggen dat ik echt genoten heb van alles ook met hem. Daar moet ik blij mee zijn.

Veel liefs vanuit het hete Australie. Mijn volgende blog zal waarschijnlijk vanuit Sydney zijn.

PS: ik wil geen zielige reacties.. het is het niet waard.