My life is sweet

Het is hier zo ongelovelijk lekker weer! Ik denk 24 graden, blauwe lucht! Ongelovelijk lekker! En ik leer de familie steeds beter kennen! Ze zijn allemaal even vriendelijk en behulpzaam. Ik zal jullie even kort vertellen wat ik de laatste dagen heb uitgespookt.

Maandag was mijn eerste werkdag. Half negen begin ik. Ik hang de was op buiten voor ik begin. Op maandag gaat Sam (3 jaar) naar een kinderdagverblijf. Dus even wat schoongemaakt in de ochtend en in de middag hebben Emma en ik mijn bankzaken geregeld. Ik krijg een roze pinpas. Voor deze week heb ik contant uitbetaald gekregen. Handig want ik heb gelijk een GO card gekocht in het shopping center. Dit is hetzelfde systeem als de ov chipkaart. Super handig! Ook hebben Emma en ik gekeken naar de engelse lessen en we hadden er al snel een paar uitgezocht. Ik kon gelijk dinsdag al een les volgen in the city.

Dinsdag zou ik dus naar engelse les gaan. Emma is super flexibel en dus zou ik dan dinsdag ochtend vrij hebben en dan s avonds een keer oppassen. De les was van 10 tot 12 uur en ik had om half 1 met Merel afgesproken voor een lunch. Was ik dus om 10 uur op de plek van de engelse les, ging het niet door. Dus ik moest iets verzinnen om me te vermaken tot half 1. In Brisbane zijn bezig met een actie voor bloeddonnoren. En ik dacht.. ja waarom ook niet. Dus ik vragen of het mogelijk was. En het was allemaal geen probeem. Veel formulieren ingevuld en daarna ook gelijk al bloed gegeven. Best spannend voor de 1e keer. Maar ze waren hartstike vriendelijk en om je goed te voelen krijg je gratis eten en drinken. Dit zal ook wel in nederland zo zijn. Alles ging goed en ik was optijd om Merel te meeten. Dus heerlijk even bijgekletst met Merel. Ze heeft ook een geweldige tijd tot nu toeen haar gezin is ook super! Ze willen met veel plezier mijn familie uitnodigen voor een bbq! Haha. En nog leuker.. ze hebben een appartjementje in het centrum van Sidney en Merel en ik mogen daar gebruik van maken! Hoe leuk, want we mogen 1 week vakantie dus dan gaan Merel en ik naar Sidney!

Er rijden heel veel bussen in Brisbane. Dus vind maar eens de goede halte naar huis! Merel en ik het vragen en Merel had al snel haar halte gevonden. Nu ik nog.. Dus vroeg ik het aan een jongen op straat en hij woond toevallig in Taringa, dus die wist wel waar ik moest zijn. Hij liep een stukje met mij mee en vroeg om een pen en papier. Ik dacht die gozer gaat me even tekenen hoe ik moet lopen. Maar nee.. hij schreef zijn nummer op en TEXT ME =).. Wat een grap.

S'avonds heb ik opgepast omdat Emma en Chris uiteten gingen in hun eigen resaurant , midden in het centrum. Ze zijn niet echt de baas, maar delen het met 3 anderen. Emma liet me de folder zien waar het resaurant in stond en het zag er goed uit. De kids waren zoet en ik had een gezellig gesprek met mijn grote broer Rory (19jaar). Hij heeft sinds 3 jaar een indiase vriendin en het is niet het type waar ik op val. Gelukkig maar. hahaha. Hij wil me graag het uitgaansleven van Brisbane laten zien.

Veder willen Merel en ik op Yoga. Nu zijn hier heel veel Hot Yoga lessen en dat lijkt ons wel iets. Het is handig om daar de auto voor te pakken. Ook vind Emma het goed als ik de auto pak om met Sam naar het park te gaan. Emma heeft vandaag even geregeld dat ik 1 les krijg van een rijschool, om even uitteleggen hoe het verkeer hier werkt. We hebben 3 auto's voor de deur staan. Ik was blij dat er ook een kleinere auto bij zat, maar ik moet volgens mij toch echt de dikste auto pakken ivm dat die van de zaak is en dan wordt alles vergoed. Het zijn wel automaat auto's dus dat is fijn!

Ik hoop dat het in Nederland ook iets beter weer gaat worden!!

Liefs Luka

elza

Dag Luka,

Fijn, dat het voorspoedig gaat. je boft met je familie, merel, enz.
het moet toch klikken.
En bloedgeven, geweldig.
kreeg je eten na de donatie of tijdens?
lrijg je over een paar maanden weer een oproep?

Vandaag ben ik naar Zwolle geweest, museum, markt en kerk bezocht , leuk oude Hanzestad. Ik had een treinkaartje wat van 2e naar 1e klas gaat. Ik had geklaagd over te kleine overvolle treinen.en dit was het resultaat?

met Opa gaat het op en neer, dan wil hij naar een verzorgingshuis, dan gaat het weer goed.
Carola gaat met vakantie,meditatieweek, dan wisselen wij zussen elkaar af, Alexandra krijgt wat zorgverlof.

Nu, succes met je rijles, doe voorzichtig, ga ookmaar wat fietsen, om aan het verkeer te wennen.
Wanneer begint de zwemles?
En,,,, vergeet niet af en toe lekker even niks te doen.

liefs

Elza

reactie op elza

Hi Elza!
Wat leuk om iets van je te horen!
Ik kreeg bij het bloedgeven in de wachtkamer limo en koekies en daarna een hele lunch en drinken.
Skypen (online bellen) doe ik veel met mama omdat ik ook benieuwd ben hoe het met opa gaat.
Fietsen is hier best eng vind ik. De fietspaden zijn langs de wegen. Dus dat ga ik vast ook nog doen maar de auto is vele malen handiger.
Ik geniet van alles dus ook van de momenten dat ik niets doe. Liefsxxxxx

Jorinde

Klinkt goed allemaal! :D En wat chill zeg dat je om half 9 begint, ik moet iedere dag om 7.15 am al klaar staan hihi!
Liefs